Diari de Tarragona

Print version | Versión para imprimir

Miércoles, 12 de abril de 2006, a las 01:46:09

Opinión

Diari de TarragonaArticle que ha sortit avui a la pàgina del Diari de Tarragona: http://www.diaridetarragona.com/

 Cambrils acollirà aquest estiu infants sahrauís dels campaments de refugiats de Tindouf
L'àrea de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Cambrils ha reprès la campanya de suport a les famílies que acullen nens i nens sahrauís dels campaments de refugiats de Tindouf.
La campanya vol ampliar aquest estiu el nombre de famílies acollidores davant l'extrema necessitat que pateix el poble sahrauí després de les inundacions que van patir a principis d'any.

La campanya solidària vol donar a conèixer, en primer lloc, la realitat del poble sahrauí mitjançant l'arribada dels nens i nenes participants a les colònies d'estiu i la seva relació amb les famílies catalanes. També pretén impulsar l'apropament entre els pobles sahrauí i català, establir un intercanvi cultural entre infants d'ambdós països i facilitar l'accés a una atenció sanitària general a tots els participants del projecte i especialitzada per als que ho necessitin.

A la vegada, la iniciativa d'àmbit català donarà suport polític al procés d'autodeterminació del poble sahrauí i possibilitarà que 'milers de nens que no tenen altre horitzó que un desert dur i inhòspit, puguin sortir-ne durant unes setmanes, rebre assistència sanitària, i el que és més important, viure en el caliu de les nostres famílies'.

Des de fa anys, Cambrils (Baix Camp) dóna suport a les colònies sahrauís d'estiu, l'any passat va acollir dos xiquets. Aquest any vol repetir la campanya i ampliar el nombre de famílies acollidores, davant l'extrema necessitat que pateix el poble nord-africà després de les catastròfiques inundacions que van patir a principis d'any'.

L'Ajuntament de Cambrils ha convocat a les possibles famílies interessades, conjuntament amb una agrupació local d'amics del poble sahrauí, organitzen una sessió informativa per explicar els passos, requeriments, implicacions i tot el que cal saber per acollir un infant sahrauí durant els mesos d'estiu. La reunió tindrà lloc el proper 20 d'abril, a les vuit del vespre, al Centre Cultural i Ocupacional.

Este artículo proviene de SaharaLibre.es

http://www.saharalibre.es

La dirección de esta noticia es:

http://www.saharalibre.es/modules.php?name=News&file=article&sid=9

Fuente: