Pirineu amb El Sahara - Nota de prensa

Print version | Versión para imprimir

Martes, 23 de enero de 2007, a las 20:45:10

Solidaridad

Pirineu amb El Sahara - Nota de prensaLa asociación prosaharaui de l"Alt Urgell i Cerdanya denuncia el bloqueo de la ayuda humanitaria a los refugiados saharauis por parte del PMA - Programa Mundial de Alimentos.
22/01/2007

PIRINEU AMB EL SÀHARA DENUNCIA QUE EL PROGRAMA ALIMENTARI MUNDIAL (PAM) BLOQUEJA FONS DESTINATS ALS REFUGIATS SAHRAUÍS.

Pirineu amb el Sàhara es fa ressò de la denúncia de la Mitja Lluna Roja Sahrauí. Segons aquesta organització el PAM (Programa Alimentari Mundial), que depèn de la ONU, reté des de fa tres mesos les donacions econòmiques que diferents països europeus han fet per intentar respondre a la necessitat urgent d’aliments que pateixen els refugiats sahrauís.

Des del passat mes d’octubre la reserva d’aliments bàsics està esgotada. La Mitja Lluna Roja Sahrauí ha denunciat diverses vegades que aquesta situació ha provocat l’augment de malnutricions i anèmies en la població infantil sahrauí. Malauradament la resposta internacional ha estat minsa. A aquesta greu situació cal sumar-hi el bloqueig dels fons donats pels governs europeus.

Una delegació de Pirineu amb el Sàhara va poder observar in situ, el passat mes de desembre, la gravetat de la situació. Segons fons del Ministeri de Cooperació Sahrauí “si la situació no millora en poques setmanes hi ha perill imminent de fam”. Cal recordar que el passat mes de febrer de 2006 els campaments de refugiats sahrauís van patir unes greus inundacions. Més de 50.000 sahrauís van patir-ne les conseqüències: destrucció de les infraestructures bàsiques, destrucció total o parcial d’habitatges, destrucció de les reserves d’aliments. Alhora a partir de l’agost de l’any 2005 les agències de la ONU i especialment els programes de l’ACNUR i PAM han fet una reducció de la seva assistència humanitària que es concreta en un 44% dels seus programes als campaments de refugiats sahrauís, afectant bàsicament als aliments de primera necessitat.

Pirineu amb el Sàhara, membre del Moviment Solidari pel Sàhara, recorda que la  recollida popular de la «13a Caravana» estarà activa fins al febrer de 2007. Els objectius d’aquesta són: Fer arribar llenties, sucre i oli als camps de refugiats de Tindouf i recaptar recursos econòmics per comprar vehicles que transportin els productes alimentaris. Un cop lliurats a la població refugiada, els vehicles formaran part de la xarxa de transport dels campaments. La recollida d’aliments pot fer-se efectiva en diferents comerços de la Seu d’Urgell, Puigcerdà, l’ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.


Contacte: pirineusahara@gmail.com

Este artículo proviene de SaharaLibre.es

http://www.saharalibre.es

La dirección de esta noticia es:

http://www.saharalibre.es/modules.php?name=News&file=article&sid=487

Fuente: