PIRINEU AMB EL SÀHARA INICIA LA 13 CARAVANA D’AJUT AL POBLE SAHRAUÍ

Print version | Versión para imprimir

Sábado, 02 de diciembre de 2006, a las 09:07:43

Solidaridad

PIRINEU AMB EL SÀHARA INICIA LA 13 CARAVANA D’AJUT AL POBLE SAHRAUÍ
<< L’objectiu de la Caravana Catalana Solidària de l’any 2006 és recollir més de 200 tones de Sucre, Oli i Llenties. >>

Pirineu amb el Sàhara, el Moviment Solidari amb el Poble Sahrauí i la Delegació del Frente Polisario de Catalunya inicien la 13 Caravana Catalana d’Ajut Humanitari per al poble Sahrauí. Des de fa més de 30 anys la població sahrauí viu dividida. Una part restà sota l’ocupació marroquina al Sàhara Occidental. L’altra part, 200.000 sahrauís,  viu als campaments de refugiats situats en territori algerià (Campaments de Tindouf).

Any rere any l’assistència humanitària als campaments de refugiats es redueix. Des de l’any 2005 les agències de la ONU han disminuït en un 44% els seus programes de suport als refugiats sahrauís, afectant bàsicament als aliments de primera necessitat.

El passat mes de febrer, els campaments de refugiats sahrauís van ser castigats per unes catastròfiques pluges que van provocar unes grans inundacions destruint els habitatges de 12.000 persones i malmetent-ne  les reserves alimentaries.

Per aquest motiu la 13 Caravana Solidària es proposa recollir més de 200 tones de: SUCRE, OLI i LLENTIES.

Els ciutadans i ciutadanes que vulguin col.laborar en aquesta campanya o podran fer des del mes de desembre fins el mes de febrer de 2007. Pirineu amb el Sàhara situarà en diferents punts de la Seu d’Urgell uns contenidors per poder-hi fer la donació d’aliments. Tanmateix qui ho vulgui també podrà fer una donació econòmica  per comprar els vehicles que  transportaran els productes alimentaris fins als campaments de Tindouf.

Este artículo proviene de SaharaLibre.es

http://www.saharalibre.es

La dirección de esta noticia es:

http://www.saharalibre.es/modules.php?name=News&file=article&sid=365

Fuente: