Tarragona(Acaps)-Polisari

Print version | Versión para imprimir

Martes, 02 de mayo de 2006, a las 23:14:42

Opinión

Tarragona(Acaps)-Polisari> L’Acaps de Tarragona critica la gestió del Front Polisario

Tarragona
La junta directiva de la secció territorial de Tarragona de l’Associació Catalana del Poble Sahrauí (Acaps) a Tarragona ha fet públic el seu malestar amb el Front Polisario, sobretot amb el seu delegat, que els impedeix, diuen, organitzar les colònies d’estiu dels nens i nenes sahrauís. A través d’un comunicat l’entitat tarragonina posa de manifest el deteriorament de les relacions de l’associació amb l’actual delegat del Front Polisario de Catalunya, i comenta: «Ens ha retirat de projectes emblemàtics que treballàvem de bon principi, entre ells el de colònies d’estiu d’infants sahrauís». L’Acaps reitera que «no és que no vulguem organitzar i gestionar el projecte és que la delegació del Front Polisario, inexplicablement, ens ho impedeix».
L’associació exposa quins han estat els motius del trencament de la delegació amb l’entitat. Diuen que han hagut d’aguantar les exigències i imposicions del «tarannà prepotent i d’una mínima manca de respecte a les persones», de part del delegat del Front Polisario, i la direcció de l’Acaps va decidir no continuar pel camí «de les pressions constants i decisions personals que en diverses ocasions anaven en contra de la legislació vigent». L’Associació assegura que no pot fer-se càrrec de les responsabilitats que es deriven de l’organització de les colònies «per no poder responsabilitzar-se enfront de les administracions públiques de les condicions prèvies que cada any ens exigeixen».

La delegació del Front Polisario a Catalunya, diuen, «ha actuat fora del context legal i ha posat en evidència l’Acaps davant les administracions». Aquesta entitat assegura que ha «donat la cara» davant les famílies, els ajuntaments i l’administració catalana i estatal per aquest projecte però que no té responsabilitat jurídica, legal i fins i tot moral per assumir responsabilitats i garanties que el Front Polisario atendrà les normes vigents, entre altres aspectes.

Des d’aquesta Associació, però, esperen que les condicions per organitzar el projecte amb vista als propers anys «siguin les adients, no discriminatòries» i dirigides a afavorir els infants sahrauís dels campaments de refugiats d’entre set i dotze anys «però a tots, no a uns quants i respectant la justícia i la llibertat i el respecte a la legislació del nostre país».

Si es reuneixen aquestes condicions l’Associació Catalana del Poble Sahrauí a Tarragona mostra la seva disponibilitat a seguir treballant en el projecte de colònies per a infants sahrauís com ha fet en els darrers quinze anys.

Este artículo proviene de SaharaLibre.es

http://www.saharalibre.es

La dirección de esta noticia es:

http://www.saharalibre.es/modules.php?name=News&file=article&sid=22

Fuente: